Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou situace v životě lidském, o kterých nikdo neví s předstihem, jak je bude zvládat, nebo nezvládat. Takže do doby, než nastanou, je hloupé tvrdit, že ten, nebo ten se podělá, nebo se stane hrdinou. Tohle mohou o sobě říci jen lidé, kteří už v podobné situaci byli, jiní jen hloupě žvaní, včetně autora tohoto blogu.

0 5
možnosti

Autor blogu píše "mám obavu, nejsem připraven" atd., v diskusním příspěvku níže uvádí: "Myslím, že z mého blogu vyplývá, že se nepovažuji za hrdinu od klávesnice, možná ani hrdinu vůbec." Z toho je zřejmé, alespoň doufám, že se autor blogu nepovažuje za superhrdinu, který vlítne na Rusáka a bude po válce. Autorovi blogu tak trošku vadí právě to hloupé žvanění o tom "co se musí udělat" a hlavně co má udělat někdo jiný. Autor má neodbytný pocit, že v případě války se právě ukáže, kdo má vlastenectví v hubě a kdo v ruce. Autor neví, zda se v tom příslovečném zákopu pose.. strachy nebo spáchá nějaký čin. Ale alespoň si je vědom, že to nebude jako ve Wolfenstein 3 nebo Sniper Elite. Na rozdíl od mnohých hrdinů od klávesnice.

3 0
možnosti
Foto

Chápu, že Vás zaujaly Vámi citované výkřiky, avšak čím jsou a co vypovídají, když celé dlouhé roky známe ze sociálních sítí tyto vykřičníky? Souvisejí snad príčinně s válkou na Ukrajině? Ne. Ti psali by podobně na všelijaká zcela jiná témata. Až chtělo by se pojmenovat jak, když víme, že jak telata.

A co se týče pozdravů, jež Ukrajinou znějí, vidím to stejně jak pan Dvořák níže. Jak pozdrav pro mír, pro naději.

2 0
možnosti

No... pěkná diskuse, ne že ne. tak si dovolím zareagovat na některé diskuzní příspěvky.

Pane Konráde - nepatřím do generace selfíček, je mi 60. Na vojně jsem byl dva roky. Věřte mi, že vystřelit z SA 58 nebo UK 59 umím. Myslím, že z mého blogu vyplývá, že se nepovažuji za hrdinu od klávesnice, možná ani hrdinu vůbec.

Pane Libeňský - je mi líto, ale já ten blog myslel přece jen asi trochu jinak. Válku a agresi proti Ukrajině odsuzuji, ať je již vedena pod jakoukoli záminkou. ZDŮRAZŇUJI, že píšu záminkou, nikoli důvodem nebo příčinou.

Pánové Trčálku a Dvořáku - napadá mne jen: "... kaviárové tousty".

Pane Vokoune - já se opravdu snažil, abyste to pochopil i Vy, ale pokusím se to speciálně pro Vás shrnout. Autor se snaží poukázat, že machrovat u klávesnice jak je třeba Rusy zadupat, podřezat Putina nožíkem atd. je sice odvážné, ba hrdinské, ale na druhé straně autor vyjadřuje přesvědčení, že skutečná válka je něco jiného. Autor slovem nezpochybňuje členství ČR v NATO, právo Ukrajiny bránit svou vlast, pomoc uprchlíkům nebo povinnost plnit spojenecké závazky vůči NATO. Nejsme Francouzi, že ano. Pokud jste i teď "voľajaký zmätený" (tak se to správně píše, víte?) pak tedy: "....kaviárové tousty".

8 0
možnosti

Moc dobře napsané. A ano, velká většina zdejších hrdinů, co sem obden snáší blog za blogem a se stejným obsahem, by v reálu nevystrčila nos.

8 0
možnosti

Jedinou naději, že umřeme klidně v posteli, mi dává, že Putin nevyhlásil mobilizaci a Bidenovi se nechce bojovat. To je docela klíčové. Kdyby Putin mobilizoval, znamená to, že pošle na Ukrajinu klidně třeba milion vojáků a s Kyjevem bude brzy konec. A vzhledem k tomu, že stařík v Bílém domě se drží zpátky, nehrozí ani třetí světová v Evropě. Zatím. Zatím to vypadá tak, že Rusko hodlá rozsekat ukrajinská města na cimprcampr. Doufejme, že tím to skončí. A doufám, že tam Krmel nebude chtít zavádět koncentráky a gestapo.

3 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 4
možnosti

Pane Konráde, myslíte si, že jste jediný, kdo byl na vojně?

Je to od vás zase jen urážení a jájínkovství. RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

Tak v této fázi můžeme udělat aspoň to, že Ukrajincům pomůžeme nejen humanitárně, ale i dodávkami zbraní.

Velvyslanectví Ukrajiny uveřejnilo účet u ČSOB, kam lze posílat příspěvky, které budou:

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR. V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání. Zdroj: https://www.facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia/

Číslo účtu je: 304 452 700/0300

A já se přimlouvám za příspěvky, které pomohou odstranit příčinu konfliktu (humanitární pomoc žehlí jen důsledky). Já osobně jsem hrdý na to, že jsem již přispěl pěticifernou sumou a chystám se pokračovat.

1 0
možnosti
Foto

Ja tedy se prihlasuji k radam proruskych trolu prohlasenim, ze kdyby muj syn sel do valky a dcera celila tem hruzam, tak se asi zblaznim strachem a je mi uplne fuk, jestli je Ukrajina v NATO ci v EU.

Dale jako prorusky trol prohlasuji, ze se denne modlim za klid zbrani, protoze je mi neskutecne lito vsech zen a deti i naverbovanych chlapcu a je mi z jejich situace dost spatne.

Dale jako prorusky trol mam vztek nejen na Putina,ale i na dalsi pitomce,kteri valce nezabranili vcas nebo ted jsou pro dalsi eskalaci s vedomim, ze hrozi svetova nebo jaderna valka a jaderne elektrarny jsou pod nedokonalou kontrolou, s vedomim ze velky stret velmoci by krome nas odnesli i civilisti na Ukrajine.

8 0
možnosti
Foto

Ale je dobré, že už se k tomu veřejně hlásíte. I u Vás je už vidět posun myšlení směrem k upřímnosti. [UA]

2 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 25,53
  • Průměrná čtenost 1479x
Tak nějak tuším, že svět není jen černý nebo bílý.

Slezský patriot.

Seznam rubrik