Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Souhlasím, že je svět krásný, i když někdy a u některých lidí je těžké poznat, která je černá a která bílá

0 0
možnosti
Foto

V jednoduchosti je až kouzlo. Tedy, v jednoduchosti v myšlení;-)

0 0
možnosti
SB

Já se snažím svět vidět jinak než černobíle (kteroužto větu ovšem berte s rezervou, protože to o sobě napíše každý, jelikož i ti největší černobílové si to o sobě myslí a chybu vždy vidí u druhých, takže jestli i já takový jsem, tak si to neuvědomuji).

Když například západní státy obviňují Rusko ze snahy o nějaké zákulisní ovlivňování vnitřní politiky zemí EU, tak někteří obhajují Rusko, že by takové špinavosti nebylo schopno, protože jedná morálně. Jiní jsou přesně opační a strašně se pohohoršují nad tím, že to zlé Rusko je schopné takové křivárny, jako jsou snahy o zákulisní ovlivňování vnitřní politiky zemí EU. Já vždy napíši, že Rusko skutečně takové je a za ty zákulisní provazy se snaží tahat, ale že to není nic tak neobvyklého, protože státy existují již šest tisíc let a vždy platilo, že proti sobě intrikovaly a snažily se ovlivňopvat i vnitřní politiku svých sousedů a jiných zemí. A že chyba není v Rusku,l že se o to snaží, ale v nás, že jsme na to nepřipraveni. Že bychom měli méně plakat a více se snažit ty ruské snahy nějak překazit.

Takže oponuji jak těm, kteří přísahají na čistotu Ruska, že by nebylo intrik schopno (těm písi, že Rusko toho schopno je), tak i těm, kteří se pohoršují nad tou ruskou špinavostí jako nad něčím nevídaným a neslýchaným (těm píši, že ty ruské intriky sice axistují, ale ničím nevídaným a neslýchaným nejsou).

Více si to však schytávám od nepřátel Ruska než od přátel.

2 0
možnosti
JB

Řekl bych, že asi v každém nějaká ta černobílost bude, asi to chce si to uvědomovat a chování a vyjadřování korigovat. Taková sebereflexe. S tím Ruskem bych s Vámi asi souhlasil. I za cenu, že budu kremlobot a rusofil :-)

1 0
možnosti
PK

Jo je to tak, ale je třeba brát i trošinku v úvahu, že někdy má to jednobarevný vidění na svědomí zatmění mysli, nezvládnutí, neschopnost konzumovat urážky a invektivy, které tady létají běžně a které u mnoha diskutérů vč. mě ovlivní příspěvek v horším duchu než je původní úmysl...jinak superkarmaR^R^R^;-D

3 0
možnosti
JB

No, tak zrovna u Vás jsem si zatemnění mysli nikdy nevšimnul:-). Nemyslím si, že ta jednobarevnost je Váš problém. A dík.

2 0
možnosti
Foto

J33a26n34a 95M80a91j24o79v75á

13. 3. 2021 18:11

děkuji za tohle zamyšlení. Černobílost je pro mne děsivá a vlastně jí nechci rozumět. Kam mizí schopnost diskutovat, mluvit, slyšet, přemýšlet, neurážet se a neurážet. Není to dobou a strachem z Covidu, i když to mnoho odhalilo a zostřilo, sleduji to se znepokojením už déle. Díky.

2 0
možnosti
JB

Naprosto s Vámi souhlasím. Covid mnohé odhalil a zostřil.

To by mohlo být další zamyšlení, co nám ten Covid o nás vlastně říká. Bojím bojím, že to nic až tak skvělého nebude...

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 25,53
  • Průměrná čtenost 1479x
Tak nějak tuším, že svět není jen černý nebo bílý.

Slezský patriot.

Seznam rubrik