Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

R^Napsal jste to dobře!!

1 0
možnosti
JS

Ano, v tomhle jsem hodně proti adoraci Banderovců, ty zvěrstva, která se tam děla jsou neoddiskutovatelná. Karma R^

2 0
možnosti
Foto

Paní Stehlíková, o adoraci tu nikdo nepsal. Chápu tento blog jako reakci na článek Jana Zieglera. Ten nenapsal nic více ale ani nic méně, než že Rusko by si mělo zamést před vlastním prahem než začne někoho kritizovat. Protože zločiny za které je přímo zodpovědný například Stalin, ať se neopakuji, jsou nesouměřitelné s těmi, kterých se dopustil Bandera, ať už sám nebo jeho žoldáci.

Na Slovensku je oslavován některými Tiso, v Česku jsou stále každoroční demonstrace na oslavu Gottwalda. Můžeme se zde setkat s oslavnými projevy Che Guevary, Castra, Mandely a dalších, kteří mají na rukách nevinné oběti. Je to správné? Není. Ani jedno ani druhé. Lidé zapomínají a pro mně byl největší šok, a nepíši to poprvé, když jsem v Moskvě viděl pochodující holé lebky, s transparenty oslavující 3. říši, Hitlera, kdy jsem tam viděl mladíky s portréty nacistů na tričkách nebo odznáčcích. A to vše za přítomnosti "strážců pořádku", kteří na můj dotaz, zda budou jen přihlížet řekli že se neděje nic protizákonného. Dělo. Rusko má v tomto směru velice jasné zákony. Které ovšem nikoho nezajímají. A jen dodávám že tento zážitek není nic nového. Rusko je v Evropě leaderem v nárůstu neonacistů. Například na hudební rockové scéně má největší počet nacistických a rasistických kapel. Tento týden se z Ruska vrátila manželka, která tam byla u rodičů. Říkala mi, že situace s rapidně zhoršuje. Bohužel, úřady s tím nic nedělají a důvod je ten, že vůdcové různých nacistických bojůvek jsou dětmi nebo příbuznými oligarchů. Takže, když dnes Rusko chce kritizovat Ukrajinu za cosi, co je sice znepokojivé, mělo by současně přiznat situaci doma

1 0
možnosti
OF

Hlavní problém v polsko - ukrajinských vztazích není jen rok 1919 ale celé předválečné období. Pilsudski chtěl vytvořit trojstatí :Polsko, Ukrajina, Bělorusko.

, kde vedoucí úlohu mělo hrát Polsko. Dopadlo to ale jinak.

Předválečné Polsko byl nacionalistický stát. Ubylo ukrajinských škol,Ukrajinci byli vystavení velkému národnostnímu útlaku.Půdu na Volyni dostávali polští legionáři,

Ukrajinci byli občany druhé kategorie.

P.S: Volynští Češi dostali ruského cara majetky po polské šlechtě,po lednovém povstání v roce 1963.Psali oslavné básně na cara. Vraždili je pak Poláci ?

Volyňská řež- myslím si , že je třeba brát do úvahu i mentalitu a primitivismus

obyvatel dřívějšího východního Polska. J.Gros odhaduje počet zavražděných židů

ve východním Polsku za války na 100-200 000. Nebude daleko od pravdy.

Pane Kindl, zdržte se komentářů, čerpáte z německé a sovětské historiografie.

Nic o tom nevíte ale všem musíte komentovat

3 0
možnosti
JB

Zdravím. Byl jsem zvědav, jestli se ozvete a děkuji za reakci a doplnění. R^

1 0
možnosti
Foto

KarmaR^ Byly to sadistické bestie a žádnou, ani tu nejmenší úctu si nezaslouží. Banderovci byli na úplně stejné úrovni, jako nacisté s jejich koncentráky. Je děsivé, že současný ukrajinský prezident se k "odkazu" Bandreovců hlásí a ještě děsivější je, že tento vrcholný ukrajinský politik má na své straně přízeň mnoha národů, o kterých jsem si ještě nedávno myslel, že jsou těmi hodnými hochy...

8 0
možnosti
Foto

Tohle Zieglerovi, Kindlovi a spol. nikdy nevysvětlíte.

Ti jsou přesvědčeni, že všechny zločiny páchali pouze Rusové a komunisté.

Budou Vám nestále tvrdit, že pachatelé naprosto prokazatelných zločinů jsou oběti a naopak.

Stejně tak Vám budou tvrdit, že bílá je černá a naopak.

S fanatismem nemá logika a právo naprosto nic společného.

Mnohem horší je, že tyto názory zastává i současná západní "demokracie."

Proto je na Ukrajině občanská válka, vládne banderovský režim a Ukrajinci z Ukrajiny neustále prchají.

Pokud budou u moci lidé tohoto smýšlení, tak budou války neustále a je reálné, a není vyloučené, že válka znovu zasáhne i nás. Politikové, jako je náš ministr zahraničí Petříček, jsou svojí ignorací jakéhokoliv práva a zaníceným fanatismem, pro náš stát doslova zhoubou.

Za mne karma R^

4 6
možnosti
KT

Ale za nějaké zločiny Rusové a komunisté přece jen můžou.

Nebo ani to ne?

3 0
možnosti
Foto

Ukrajina po první světové válce byla ukupována Polskem a Ruskem. Polsko a Rusko tvrdě potlačovalo jakýkoliv odpor Ukrajinců proti okupaci. Stejnou opláceli Ukrajinci. Odpor ze strany odbojových organizací byl zaměřen proti komunistům. Ukrajinci nikdy a ani do současnosti nemohou Rusům zapomenout umělý hladomor vyvolaný na Ukrajině. Výraznou postavou odporu proti okupaci byl Stepana Bandera. Odpor proti okupaci nebyl ideologickým monolitem.Zločinů kterých se dopouštěli na okupantech některé odbojové skupiny byly přijímány v řadách ukrajinského podzemí nejednoznačně. Mnoho z těchto skupin bylo proti násilí na osobách. Ve druhé světové válce byla okupována Ukrajina Německem a Bandera záměru zřídit na Ukrajině vazalský německý stát se postavil a byl zatčen a do konce války skončil v koncetračním táboře. Komunisté, Banderu, kterého nenáviděli, tak veškerý odpor proti jejich režimu zahrnuli pod jeden poměr banderovci. Tím i očernili Banderu. To je to, co se komunistů povedlo. Tahle hloupost žije stále.,

4 1
možnosti

J19a80k81u39b 80Š59o44l84c

6. 2. 2019 11:15

Hezky jste to napsal, akorát to nejdůležitější jste vynechal. Genocidu na Polácích, krvavou neděli. Stejně jako se mluví o husitech, tak se mluví o banderovcích. To, že Bandera se sám masakrů neúčastnil, neznamená, že s nimi nesouhlasil. Němci mu, umístěním do koncentráku, historicky pomohli. Teď je možné říkat, Bandera nic, to byl bojovník proti nacismu.

4 0
možnosti

J34a95k24u44b 57Š80o71l78c

6. 2. 2019 9:46

Banderovci povýšili bestialitu na vyšší mez. V Evropě se jim vyrovnali snad jen Ustašovci, mimo Evropu Japonci. Je smutné, že spousta z nich našla po válce azyl v USA nebo Kanadě. Spravedlnost byla ve dvacátém století opravdu slepá.

5 2
možnosti
VV

Bane, komunisti byli rozhodne lepsi. ;-D

1 0
možnosti
JF

Všem různě pochybujícím doporučuji shlédnout film Volyň polského režiséra Smarzowského. Podotýkám, že to je jen pro silnější jedince.

5 0
možnosti

J15a28k18u49b 57Š31o33l50c

6. 2. 2019 11:42

Kdyby to točil Ukrajinec, vypadalo by to asi jinak. Přesto se tomu filmu dá máloco vytknout. Ukrajinci byli bráni za občany druhé kategorie, což nepotěší, přesto jejich reakce byla, mírně řečeno, nepřiměřená.

0 0
možnosti
Foto

Tohle nevyřídíte jedním navíc jednoznačným článkem na blogu. Doporučuji knihu Krvavé země (Timothy Snyder): https://www.kosmas.cz/knihy/186314/krvave-zeme/

V malém tu bezvýchodnost ukazuje i Polsko roku 1939: kdo utekl před koncentráky Generálního guvernorátu k Sovětům, skončil v gulagu nebo Katyni. Tam to bylo daleko horší, Ukrajina měla za sebou ~5 miliónů mrtvých ve Stalinem vyvolaném hladomoru, ale Němci nepřinesli nic lepšího.

Ke komu byste se přidal - ke komoušům, kteří už ukázali,co jsou zač, nebo k Banderovi? To, že asi nebyl o moc lepší (nebo vůbec), ještě nebylo zřejmé.

5 0
možnosti
JB

Nebylo mou snahou tohle vyřídit jednoznačným článkem na blogu. Souhlasím, že to nejde. Dovolil jsem si jen poukázat na druhou stranu mince. A věřte, že bych se nepřidal ani k jedněm, ani k druhým. A víte proč? Protože jak bolševici, tak banderovci byli zločinci.

7 1
možnosti
AL

Jeden z mála článků, který se drží pravdivých historických faktů.

Na nějakého Zieglera nehleďte. Toho pohání kupředu nenávist a přepisování dějin, překrucování faktů ho baví.

Těším se na další článek.

Zasloužená karma.

R^

11 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 25,53
  • Průměrná čtenost 1479x
Tak nějak tuším, že svět není jen černý nebo bílý.

Slezský patriot.

Seznam rubrik