Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nejenom jsou historicke samospravne zeme efektivnejsi nez centralisticka vlada z Prahy, ale take by to byla spravna vec, ktera je dluzna Slezsku a Morave uz z dob prvni republiky.  Komunisti nacionalisticke dilo kompletne dokoncili a dnesni vlada nema nejmensi zajem tento totalitni akt napravit.  Meli by se v Praze stydet!

0 0
možnosti
LJ

Já ve Slezsku žiji již téměř padesát let. Jeden soused je Slovák, druhý Maďar. Manželka sice pochází z Orlové, ale za Slezanku se nepovažuje: mezi svými předky má Čechy, Poláky a jednu Rakušanku. Ve vesnicích okolo Hlučína se mluví značně odlišným nářečím než na Těšínsku. Od Opavy na Krnov a dál na Albrechtice jsou vesnice po Němcích dosídleny lidmi z celé republiky a sem tam i ze zahraničí, například z Řecka. Dělat z toho národ? Já bych to vzdal.

3 0
možnosti
Foto

J19a12k46u57b 59R32o73t96h

8. 3. 2015 18:48

Vytvoření herderovského mýtu, zvaného Moderní národ, je největší tragédií světa od té doby, co jeden pouštní lupič pozřel drogu a nadiktoval jistou snůšku blbin. Podotýkám, že zároveň s tím přišla další z morových ran, a to ateisticko-komunistický internacionalismus. ;-€

Takže, ať vznikne svobodné a svébytné Královácko.:-/

2 0
možnosti
Foto

A k čemu by to bylo dobré, komu by to prospělo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 25,53
  • Průměrná čtenost 1479x
Tak nějak tuším, že svět není jen černý nebo bílý.

Slezský patriot.

Seznam rubrik