Na mém bezcenném bílém životě nemůže záležet aneb Zpověď rasisty a nácka.

1. 07. 2020 20:44:26
Události posledních měsíců a hlavně Zdendovy blogy nastavily nemilosrdné zrcadlo mým dosavadním postojům, názorům a ideálům.

Ke své hrůze jsem shledal, že jsem beznadějný krvelačný neonarcista, bolševický neonacista, skupinovýIQ xenofob (když tak nad tím přemýšlím, tak vlastně všechnofob) a vůbec bílá heterosexuální a neateistická kreatura, morální žumpa a něco, jehož život je naprosto bezcenný.

I slovutná akademička Priyamvada Gopalová to vidí stejně: „Na bílých životech nezáleží. Jako na bílých.“

Proto přistupuji k pokání a k prosbě o odpuštění. Na svou omluvu mohu uvést, že jsem byl svými předky veden k rasismu a povýšeneckému postoji ke všemu, co není dostatečně bílé. Jsem vlastně nácek.. Můj děda z matčiny strany sice seděl 5 let v Mauthausenu a čtyři v Jáchymově, ale považte, on pil černé kafe!! Dnes už to vidím jasně: při každém šálku kávy slastně přivíral oči a zcela jistě se opájel představou, jak bič dozorce dopadá na záda ubohého tehdy černocha, dnes Černocha. Já jsem měl vždycky podezření, že jen tak by ho za války nacionální socialisté a po válce komunisté nezavřeli!!!

Polínko si přiložila i moje babička, jeho žena. Jako Polka celkem dost neměla ráda Němce. Vykládala mi o nich různé vtipy, potupné a dehonestující historky z okupace, doprovázené odplivnutím. Jako Polka také celkem dost neměla ráda Rusy. Vykládala mi o nich různé vtipy, potupné a dehonestující historky z osvobozování, doprovázené odplivnutím. Tak v mém dětském srdci zasela sémě xenofobie a nenávisti ke dvěma snad nejmírumilovnějším národům Evropy.

Její švagr, můj prastrýc... až se mi zasekává klávesnice, co to bylo za rasistu a nácka... Za války sice schovávali doma dezertéry z wehrmachtu, ale považte, ON KOUŘIL VIRŽINKA!!! To je jako kdyby vlastnil alespoň tři černé - pardon Černé - otroky!!

Aby toho nebylo málo - i otec byl pěkný výlupek. Když jsem se ho někdy v roce 1975 ptal, proč nemohu studovat na učitele a co to jsou ty "kádrové důvody", jen utrousil: "to se zeptej těch rudých". Od té doby jsem zanevřel na indiánky, Pierre Brice a Gojko Mitič se pro mně stali mrtvými muži.

Možná namítnete, že to není zas až taková hrůza, protože na černých životech záleží víc než na rudých, ale zcela jistě na rudých životech záleží víc než na bílých!

Svým rasismem mě poznamenala i maminka. Pamatuji si, jak jsem ji jednou maloval v domku a ona chtěla všechno bílou!!!

Dáte mi za pravdu, že v takových podmínkách ze mne nemohlo vyrůst nic jiného než rasista. Už v páté třídě jsem měl blbé kecy, když mě mí patnáctiletí spolužáci Zdeněk Mižigár s Ondrou Hangurbadžem obírali každý den o svačinu. Později jsem jako každý zaprděný český rasista a kolonizátor začal kouřit cigarety a pít kafe. Sám se nad sebou otřásám hnusem - kvůli mně umírali otroci a já jsem s tím nic nedělal... Neodjel jsem do Ameriky, abych prosil za odpuštění a líbal Černochům boty, neadoptoval jsem ani jednoho afrického sirotka, nebyl jsem později na nádraží vítat imigranty... Naopak, smál jsem se hloupým rasistickým vtipům, díval se na filmy s Johnem Waynem, četl si Bílou velerybu a popíjel Bílou paní. Jak s tím mohu dále žít?

Už vím co udělám. Až jednou potáhne v naší vesnici kolem mého domu průvod "antirasistických aktivistů" (a on přitáhne, to jsem si jist) vyběhnu z branky, padnu na kolena a skloním se k zemi.

To aby mi mohli políbit p. r. d. e. l.

Autor: Jaroslav Bulava | středa 1.7.2020 20:44 | karma článku: 44.73 | přečteno: 2633x

Další články blogera

Jaroslav Bulava

Opět rak

Dovolím si opět se vypsat ze svého pokračujícího souboje s rakovinou a předložit pár zážitků a zkušeností z léčby..

8.3.2024 v 21:33 | Karma článku: 25.38 | Přečteno: 516 | Diskuse

Jaroslav Bulava

Máš nádor? Jeden? A není to málo? Tak tu máš druhý!

První návštěva v onkologické ambulanci proběhla, jak se kdysi psávalo "v přátelské atmosféře". Paní doktorka byla příjemná a milá, vše mi vysvětlila, nastínila další postup a léčbu. Chemoterapie a bioléčba.

30.11.2023 v 12:45 | Karma článku: 29.35 | Přečteno: 957 | Diskuse

Jaroslav Bulava

Máte raka......

Černočerná tma se začíná rozjasňovat, jakoby z dálky slyším: ,, Pane Bulava, probuďte se, už to máte za sebou!" Trvá mi pár vteřin, než si uvědomím kde jsem a co se děje. Jsem v nemocnici a byl mi vyoperován zhoubný nádor.

29.11.2023 v 16:29 | Karma článku: 26.34 | Přečteno: 763 | Diskuse

Jaroslav Bulava

Nekorektní klenoty lidové moudrosti Těšínského Slezska.

Naši slezští předkové nám zanechali množství přísloví, úsloví a pořekadel, která jsou pro většinu Čechů neznámá, nesrozumitelná a tak nekorektní, že se z toho zdejší automatický hlídač korektnosti asi uvaří.

8.4.2022 v 14:45 | Karma článku: 23.29 | Přečteno: 811 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 14.41 | Přečteno: 149 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.18 | Přečteno: 488 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.05 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 29.90 | Přečteno: 4971 | Diskuse

Petr Šindelář

Jurečka bez změn v zákonech a ústavě touží zvýšit zaměstnanost!

Na pomoc si vzal počítače a na výběr vzdělávacích kurzů zavedl e-shop. Nárok na dávky chce ztížit a zájem o práci na venkově naopak zvýšit. Premiér ale tvrdí, že 2 miliardy korun ve prospěch venkova nevydá a státní rozpočet...

18.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 12.16 | Přečteno: 230 | Diskuse
Počet článků 42 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1433

Tak nějak tuším, že svět není jen černý nebo bílý.

Slezský patriot.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...